Terrasana
Over Ons
Recepten
vacatures
Bacillus cereus
 
Bacillus cereus is een staafvormig micro-organisme, dat over het algemeen groeit tussen de 10 en 40 graden Celsius. Nogal wat voedingsmiddelen bevatten de kiem van dit micro-organisme. Bacillus cereus vormt sporen, voortplantingscellen die bij onvoldoende verhitting van het voedsel kunnen overleven en uitgroeien tot het eigenlijke micro-organisme. Met name kruiden en specerijen bevatten niet zelden grote hoeveelheden sporen. Daarnaast is het opletten met rijst, pasta en meelproducten. Bacillus cereus veroorzaakt twee soorten voedselvergiftiging. Het eerste type is het mildst en komt het meeste voor. De incubatietijd is acht tot zestien uur, de sympomen doen zich ongeveer 24 uur voor en bestaan uit buikkramp en diarree. Het tweede type voedselvergiftiging is heftiger maar komt gelukkig minder vaak voor. De incubatietijd is één tot zes uur en de syptomen - overgeven terwijl zich meestal geen koorts voordoet - manifesteren zich gedurende acht tot tien uur.
 
 
 
Voedingswaren Anthonissen NV - Brederodestraat 101 / Gelijkheidstraat - 2018 Antwerpen - Tel : 03/238.13.54 - info@terrasana.be